Udruga žena Vukovar u suradnji s partnerima Učilištem Studium, Poduzetničko razvojnim Centrom općine Erdut lokalnom razvojnom agencijom d.o.o. za pružanje usluga, Gradom Vukovarom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje PU Vukovar provodi EU projekt pod nazivom EKO START u sklopu kojeg su organizirana 2 besplatna programa osposobljavanja za zanimanja u poljoprivredi: 1) Ekološki proizvođač povrća, voća i aromatičnog bilja, 2) Proizvođač i prerađivač aromatičnog i začinskog bilja.

Kao jedan od predavača u projektu sudjeluje poznati Brodski profesor Ibraković, te s Udrugom žena Vukovara u Borovom naselju gradi svoj “zaštitni znak” aromatični spiralni vrt.

“Aromatični spiralni vrt je bio plan projektne nastave, koji je prihvaćen, zbog toga sam jako sretan, zato što je površina u Borovom naselju, gdje pričamo jedu vrlo lijepu, pozitivnu, zdravu priču. Volim reći da će biti najljepša spirala, osjećam se ponosno, sama riječ Grad Vukovar nosi sa sobom jednu težinu, graditi tamo čovjek može biti samo ponosan i sretan.” Rekao je za SBOnline prof. Vehid Ibraković.

Izvor: www.sbonline.net