O PROJEKTU

Udruzi žena Vukovar odobren je projekt u trajanju 18 mjeseci koji namijenjen je povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada (dugotrajno nezaposleni, mladi i žene).
Poticanjem razvoja vlastitih poslovnih ideja i stručnog poslovnog savjetovanja, ekonomskog osnaživanja socijalno ugroženih skupina otvaraju se mogućnosti za nova radna mjesta. Na području Vukovarsko-srijemske županije je to nedovoljno korišten oblik zapošljavanja, a posebice među populacijom nezaposlenih i neaktivnih osoba. Projektom EKO START želimo stvoriti temelje za poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja kroz sveobuhvatan sustav prijenosa znanja i pružanja temeljne podrške nezaposlenima (osposobljavanje, radionice, poslovno savjetovanje, te izradu poslovnih planova, kao i prakticiranje naučenog na edukacijskom nasadu Grada Vukovara).

NOSITELJ PROJEKTA

oprojektu-logo-udruga

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA

915.593,59 HRK
Projekt je financiran sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA

Projekt traje 18 mjeseci od 26.03.2019. godine do 26.09.2020. godine

KONTAKT OSOBA ZA VIŠE INFORMACIJA

Mirjana Mizdrak Mišanović, voditeljica projekta,
tel: 032/424-880,
e-mail: udruga-zena-vukovar@vk.t-com.hr

CILJEVI I OČEKIVANI REZULTATI  PROJEKTA

Cilj projekta je doprinijeti povećanju zapošljivosti i samozapošljivosti ranjivih skupina kroz provedbu inovativnih programa u poljoprivredi na području Vukovarsko-srijemske županije.

Kroz projekt će 42 osobe proći programe za osposobljavanje:

  • Ekološki proizvođač povrća, voća i aromatičnog bilja (21 osoba)
  • Uzgoj i prerada aromatičnog i začinskog bilja (21 osoba)

ODRŽIVOST

Ekološka proizvodnja i prodaja ekoloških proizvoda bilježi kontinuirani rast u EU i svijetu. Provedba ovog projekta otvara prostor i priliku i za naše područje u smislu razvoja ekološke poljoprivrede, koja može doprinijeti i održivom ukupnom gospodarskom rastu i razvoju.
PRIJAVITE SE NA BESPLATNO OSPOSOBLJAVANJE ZA POSLOVE U POLJOPRIVREDI
Ekološki prizvođač povrća, voća i aromatičnog bilja
Proizvođač i prerađivač aromatičnog i začinskog bilja